Gott nytt år

Snart är det nyår, woho! Idag var jag iallafall på medicin projektet vilket innebar att man går runt från hus till hus i olika byar och ser till att de sjuka människorna får medicin och tips hur de ska göra osv. Som att en läkare från vårdcentralen hemma går runt och besöker människor hemma. Detta var en mycket stark upplevelse, många hus var gjorda i lera och en gång när jag gick in i en mans hus för att hjälpa honom med hans värk i knäna så var det 30 höns i rummet bredvid. Detta är Afrika, man blir ständigt förvånad över saker! Jag ger medicin projektet en stor tumme upp om någon har tänkt att åka och jobba som medicin volontär. På eftermiddag hade jag min älskade *host* matte klubb. Förvånad som jag blev så gick det ganska bra, sa bara fel svar en gång! Idag har det mestadels bara regnat och regnat. Det har öst ner floder och jag vet inte riktigt hur kvällen kommer bli. Nu börjar som tur solen spricka upp så våran plan är att åka till ett ställe vid Viktoria fallen och se på fyrverkerierna och ta några cocktails, kanske gå till fez bar efter vilket är en av de lokala klubbarna. Men som sagt TIA (this is africa), och man kan aldrig vara riktigt säker med någonting. Varken väder eller hur länge man väntar på maten. Allt går i afrikansk tid = långsamt. Men GOTT NYTT ÅR allihoppa! Hoppas ni alla skålar med en god champange och har era önskningar klara för nästa år. Min önskan är iallafall att komma tillbaka. Återigen gott nytt år alla mina läsare! Vi ses nästa år!Idag på medicin rundan.

Reading club

Idag har både var bra och mindre bra. Barnen på holiday club idag var inte så jätte snälla, en tjej bet en annan och de gick verkligen in i mitt huvud idag. De varken lyssnade eller var snälla. Vet inte om det var så för att det var måndag eller nått då de aldrig uppfört sig så förut. På eftermiddagen blev det bättre för min del iallafall. Jag jobbade på en reading club på en kristen skola för hemlösa osv. Barnen var i alla åldrar men jag fick gruppen med de minsta, cirka två till fyra år. Jag läste en berättelse om elefanter som ville banta och lärde dem ABC med hjälp av bilder på djur osv. Det är ganska svårt att bara sättas in i en grupp direkt då man inte riktigt vet vad de kan då kunskaps nivåerna är extremt olika. En av barnen som jag hade sade tydligen till rektorn att hon tyckte jag var en god lärare vilket var mycket känslosamt att höra. Alltid kul att höra vad andra tycker och känner. Rektorn som driver skolan är en riktig eldsjäl, han är den ända läraren och han tog pengar från sin egen ficka för att bygga det lilla skjulet till skola. Skolan är alltså helt non-profit och drivs på bara viljan och kärleken att hjälpa. Barnen på den kristna skolan var så fina allihopa, de gav applåder till allt och satt duktigt ner och lyssnade. Mycket bra uppfostrade osv. Imorgon ska jag först göra medicin projektet, det menas i princip med att gå runt i byar från hus till hus och hjälpa sjuka eller skadade människor. Jag ser verkligen fram emot detta, att se något helt annat. Sen på eftermiddagen så ska jag driva en matematik klubb vilket är mycket ironiskt då det verkligen inte är en stark sida av mig. Vi får bara vänta och se hur det går haha.. Herregud.

Yngsta hittills på holiday club, 10 månader.


Reading club.

Royal Livingstone

För allas kunskap så mår jag så mycket bättre nu, har till och med kunna njuta av solen som jag inte kunnat på cirka en veckas tid.. Denna helg har varit mycket lugn för min del. Jag har i princip bara stannat hemma hela helgen och gått på olika marknader och köpt tyg och små prylar, ganska skönt faktiskt. Idag så åkte jag och några till ett jätte fint hotell som heter Royal Livingstone och det ligger precis vid Viktoria fallen. Vi ville bara äta en god middag och njuta av solnedgången som tyvärr gömde sig bakom molnen då det var deras sista kväll här. Sorgligt sorgligt.. Stället vi åt på var helt gudomligt och det gick zebror helt udda nog runt på gräsmattorna och bara chillade. Imorgon är det dags för Mwandi igen och på eftermiddagen så har jag afternoon reading club för barnen. 


Marknaden.


Viktoria fallen i bakgrunden.

Random zebra vid poolen.