Koh Lipe

Tänk er ett glas med vatten med lite mjöl längst ner på botten. Exakt så ser det ut här på Koh Lipe. Helt kritvita stränder och kristallklart vatten. Här och där ligger några kokosnötter uppforslade från vattnet. Sån kontrast från ställena vi vart på i Malaysia. Det är verkligen en "this is the land of the tropics" känsla. Koh Lipe är en liten ö med cirka 800 invånare, inga bilar och en gata. Perfekt par-ö. Skulle rekommendera Pattaya Beach. Fanny och jag har bara legat på stranden och varit. Jag har hittat en bok på norska som jag försöker plöja igenom. Jeanette, jag kommer vara PRO i norsk når jeg kommer hjem. Nu är vi lite rastlösa igen så vi har precis bokat båtbiljett till backpacker ön Koh Phi Phi tills imorgonbitti. Sju timmar tar. Woho. Vi har nu storhandlat på närmaste lilla matbutik och eftersom utbudet inte är som på Coop så fick det bli nötter och nudlar. Vi tänkte om vi lägger en flaska med vatten ute i solen så det blir äckligt varmt så kanske vi kan hälla det på nudlarna och vänta i kanske 30 min så det blir mjuka. Ja som ni hör så är det sjukt svårt att hitta take-away mat här som inte behöver kylskåp. Jag tror dock att med lite hopp så kan nog operation-nudlar gå i uppfyllelse. Uppdaterar er snarast. 


Thailändsk pannkaka, muumms.


Penang

Jag kan sammanfatta Malaysia med ett ord; bajs. Om ni planerat att åka till Malaysia, gör inte det. Vi vill bara härifrån vilket vi också ska göra. Imorgon flyr vi. Thailand står näst på listan. Först ut, Koh Lipe. 

Hur som helst. De senaste dagarna har vi vart på Penang vilket är en ö. Vi trodde att där, där är det liv! Men ack nej. Inga andra backpackers så långt ögat kunde nå. Fine, det är det bästa stället som vi besökt hittills i Malaysia men det är lika intressant som en påse jordnötter, ungefär. Vi har vart tvungna att stanna då den thailändska ambassaden (där man fixar 60 dagars visum) har stängt på helgen. Vi har försökt att sysselsätta oss. Vi hittade en äventyrspark med ziplines och massor av hinderbanor i luften. Det var kul men inte för Fanny. Hon insåg att hon var höjdrädd. 15 meter upp och ingen väg att ta sig ner på. Funny memory. Sen har det typ regnat varje dag..
Skräckslagen Fanny.
Vårt guesthouse de senaste dagarna. 

Backpackers à la carte. 

Imorgon blir det andra bullar. Bussen går kl.4.30 imorgonbitti och tar oss över till Thailand där en båt väntar och kör till Koh Lipe. Det tar nog x antal timmar. Som vi längtat till Thailand. Upplägget är så som att vi först driver upp längst västkusten. Runt jul drar vi oss över till östkusten och sedan upp norr runt nyår. Många öar att besöka. 

Nu ska vi lefva lajf. Hasta la vista!

Melaka

Det räckte med två dagar här i Melaka. Trevlig stad. Mycket låga hus med pop art på väggarna. Tydligen har staden vart kolonialiserat av holländarna back in the days så mycket ser europeiskt ut. Jag gillar Melaka. Vi har mest strosat runt, åkt river cruise, gått på museum of coustums vilket nog får priset till världens tråkigaste museum, gått på bio och sett the mockingjay. Igår åt vi indisk mat i en lokal restaurang i little India. Aldrig har det vart så intressant att se två västerlänningar äta. Man skulle äta med händerna. Vi fick publik. Vårt coola Hello-Kitty färdmedel haha.

Imorgon tar vi en buss från Melaka central till Paneng som är en ö norr om Malaysia. Bussresan tar cirka 7 timmar. Håller tummarna på att bussen har AC. Vad ska rastlösa Sara hitta på förutom att sova? Kasta nötter på Fanny troligen. Det är iallafall ett alternativ.