Koh Phangan

Denna ö går att beskriva med ett ord; intensiv. Detta är ön där alla de stora feta organiserade festerna håller hus. Halfmoon party, blackmoon party, waterfall party, jungle experience, fullmoon party m.m. Vi gick på två och sen var vi döda. Jungle experience var en stor techno fest mitt i djungeln, eller ja snarare ett träsk. Här var det säkert 2000 människor om inte fler. Regnet öste ner men ingen brydde sig, man dansade ändå. Detta är också en av anledningarna till varför jag ständigt har vart förkyld på denna resa. Jag bryr mig för lite rent av. Sen var vi på den klassiska fullmoon party på Haad Rin stranden. Detta är precis som det låter, en fest som utspelar sig när fullmånen står högt i himlen. Man smörjer in sin kropp i neon färger och dansar non-stop i månskenet på alla möjliga dansgolv som placeras på stranden. Det var över 30 000 människor på denna fest. Det var ett under att jag och Fanny inte tappa bort varandra. Tyvärr har jag inga bilder från nån av festerna då jag gjorde det kloka valet att lämna mobilen på rummet i risk av att tappa bort den. 

Vi checkade in på ett fint resort på denna ö då vi kände att vi var värda nått med en AC under julen. Vi fick en egen bungalow med veranda och varmvatten. Detta var lyx. Jag och Fanny bjöd in alla vi lärt känna under resan (som också var på koh phangan) på julmiddag på resorten.  Totalt vart vi cirka 15 pers. Vi satt på kuddar kring ett lågt bord och bara myste. Det bjöds på grill och snaps Thailand style. Det var länge sen jag haft så trevligt. En jul att komma ihåg rent av. Jag och Fanny är två riktiga eventfixare. 
En dag fick vi en super ideé om att hyra en scooter och åka runt lite på ön. Vi kom cirka en kilometer och sen vände vi. Jätte läskigt att köra moppe när man inte vet hur ska köra? Vi var tvungna att fråga vart gasen och bromsen satt när vi hyrde den. Vi kan ju säga såhär, han var väldigt skeptiskt att hyra den till oss. Goda minnen, goda minnen. 

Nu befinner vi oss i Bangkok och ska fira nyår och Fannys födelsedag här. Bruden blir stor nu, 23 jordvarv. Den 2a januari åker Fanny tillbaka till Koh Tao för att hänga med några vi lärt känna där. Jag åker och upptäcker Kambodja själv och sen i februari drar jag tillbaka till Bali och surfar ett tag. 

Gott nytt år på er allesammans! Hoppas 2016 blir kanon. Jag har känningar för att mitt år kommer bli det bästa på länge. 

Koh Tao

Förlåt för dålig uppdatering men vi fastnade rent av på Koh Tao. Nu har vi vart här i 1.5 vecka och skulle lätt kunna stanna längre. Detta är hittills bästa ön i Thailand. Själva ön är ganska liten men den är full av endast backpackers i 20-25 års åldern vilket gjorde själva ön. Detta är också första gången vi stött på andra svenskar på våran resa konstigt nog? 


Ön Nang Yuan.
It doesn't get more cheesy then this. 

Jag har tidigare hört att Koh Tao är bästa ön för dykning pga dess fina korallrev samt utbudet av dykskolor. Jag har alltid velat ha dykcert för att kunna få friheten att  själv kunna uppleva allt som folk snackar om hela tiden. Jag signa upp mig på en dykskola som heter Phoenix Divers och tog en Open Water Kurs vilket är bascertifikatet som man måste ta innan Advanced. Phoenix Divers var kanon trevliga och väldigt professionella. Bästa båten hade de också där ute på havet. 7700 bath betalade jag för 3.5 dags dykskola (5 dyk + teori) vilket motsvarar ca 2000kr. För er som tänkt ta Open Water cert gör det men var beredd på att plugga. Läxor och prov ingår liksom i själva vevan. Detta kändes lite konstigt för mig då jag inte pluggat på 1.5 år så jag hade svårt att koncentrera mig. Men men, jag har dykcertet nu iallafall! Det är svårt att förklara känslan när man är under vattnet på 19meters djup. Ja det är först obehagligt att andas via slangen och ja det är svårt att tryckutjämninga med näsan för att inte öronen ska sprängas. Men när man sedan står där på havsbotten så vill du aldrig gå upp. Du ser koraller i alla möjliga former och nyanser. Du blir ett i fiskstim. Du är deras kompis, inget att vara rädd för. Man är aldrig rädd när man dyker då du är på samma nivå som de andra varelserna i vattnet. Om jag snorklar så är jag mer rädd för då är jag på ytan och ser inte bottnen. Farliga djur attackerar underifrån (the element of surprise), inte på samma nivå. 


Morgondyk kl.7.00

Vi träffade också sköna typer som bor på Koh Tao som vi hängde med flera dagar. Man kan säga att de är två spirituella kiltbärande äventyrare. Världen är deras hem och vi alla gudar menar dem. Man skulle kunna säga att de är udda men udda är inte alltid dåligt. I detta fall var det bara intressant. Detta är två väldigt godhjärtade människor som vet vart de sätter skorna, i detta fall, flip-floppen. De körde oss till stränder (freedom Beach skulle jag rekommendera) och byar vi aldrig skulle hitta annars. De bjöd in oss på barbecue med deras grannar och andra människor de träffat två gånger vid deras bungalow de hade på andra sidan ön. Vi har haft det så trevligt. Såna här människor träffar man inte ofta. 


Idimun aka Tarzan. 

Kokosnötsjagaren Sara. 

Utelivet på Koh Tao är helt sinnessjukt också. Fest varje kväll, non-stop. Vi började med att köra en sak som heter pubcrawl (bar-hoppning) vilket innebär att ett samlag gäng går runt tillsammans till olika barer för att lära känna andra och veta vart alla barer ligger osv. Vi lärde känna massor. Lätt värt. Pubcrawl ligger vid baren Choppers för er som har tankarna på att dra till Koh Tao. Måste erkänna att det blivit mycket fest för oss de senaste dagarna men jag menar, det är ju trots allt jul? 


Nu har vi dragit oss över till Koh Phangan och har precis checkat in i en lyx bungalow vid stranden. Vi kände att mån motta får det vara över jul. Vi vill ha AC. Som pricken över i:et så låg det ett stort paket i receptionen som väntade på med med avsändaradress från Sverige. Paketet var fylld av saffrans gifflar, pepparkakor, knäck m.m. TACK KÄRA MAMMA. Både jag och Fanny lever på moln just nu. Vi sitter ute på vår veranda och bara njuter av tuggorna. Imorgon är det julafton sjukt nog? Tiden rinner iväg känns det som. Jag och Fanny leker eventfixare och håller nu på att styra ihop julmiddag här på resortet för alla människor vi lärt känna som också är här på ön. Det ska bli super trevligt. Vi får dricka snaps på Thailand vis, alltså tequila. Den 25e december är det fullmåne och den så kallade "fullmoon party". Det innebär typ att man åker till en strand som heter Haad Rin och målar kroppen i neonfärger och dansar hela natten lång, typ. En väldigt thailändsk turist aktivitet. 40 tusen människor attendade festen förra månaden. Jag och Fanny får alltså INTE tappa bort varandra. Den 27e december åker vi till Bangkok och firar nyår. The city girls need some city life. Sist av allt vill jag önska alla er där hemma en riktigt go jul! Vid detta lager så är ni vana med att jag är borta över julen men det betyder inte att jag inte skulle vilja ha er alla här. Saknar min stora feta familj och vänner så här får ni en stor cyper-kram från mig. Skratta mycket, drick mycket glögg och njut av stunden och att det är jul. Jag tänker på er alla. God Jul Koh Samui

Som tidigare nämnt så befinner vi oss nu på östkusten i Thailand, närmare bestämt ön Koh Samui. Vi hade inga förväntningar på ön då vi inte hade gjort nån research utan vi gick bara på känsla. Ön överraskade oss och var mycket trevlig. Vi har vart på Chaweng Beach som var "the it place to go". Vi har tagit dagarna som de kommit och vaknat upp utan alarm vilket har vart skönt. The silver sand beach.Chaweng Night Market. 


Jag och en britt vid namn Jonny. Ensamresande och mycket trevlig fyr.

Både jag och Fanny älskar vad det Thailändska köket har att erbjuda så vi bestämde oss för att ta en matlagningskurs en dag. Vi lagade masaman curry, fried rice och morning glory som mest bestog av nån skum grön grönsak stekt i olja och chili. Det var kul att lära sig grunderna att laga maten men kocken var väldigt speciell. För att sammanfatta historian; det går absolut INTE att ändra på recepten och göra sin egen version av rätterna. De har lagats i flera hundra år och detta är inte året som vi ska ändra på dem. Vad jag kommer ihåg så säger Gordan Ramsey motsatsen. Jag kom in i en liten dispyt med kocken över att jag ville ha en morot istället för kyckling i min curry men det fick jag ej. Lite konservativa kan man tycka? Anyway, det var kul att lära sig laga mat och var beredd på att bli serverad en och annan curry när vi kommer hem! 
Sen har vi vart ute en del och festat till det. Släkt, ni kan vara lugna. Om ni någon gång besöker koh samui och vill gå ut så ska ni besöka ARK bar som ligger på stranden och the green mango som ligger uppe på bargatan. De får fem av fem toasters. Kanon kul. The ARK bar. 

Måste bara berätta ett rekord jag både jag och Fanny satte igår. Vi båda har haft en craving för sushi sen vi åkte hemifrån. Här i Chaweng så hade de en fin sushi restaurang där man kunde betala en fast summa och så kunde man beställa in hur mycket sushi man ville direkt från köket. Klart vi nappade på det. Totalt proppade vi i oss 24st bitar var. Vi kunde knappt gå efter. Vi mådde illa och kände oss som två uppstoppade korvar i flera timmar efter. Men det var det värt. Älskar ju sushi. 

Imorgon är planen att vi drar upp till Koh Tao. Jag ska ta dykarcertifikat har jag bestämt och sen får vi se vad annat hyss vi gör. 

Glad Lucia på er alla.