Penang

Jag kan sammanfatta Malaysia med ett ord; bajs. Om ni planerat att åka till Malaysia, gör inte det. Vi vill bara härifrån vilket vi också ska göra. Imorgon flyr vi. Thailand står näst på listan. Först ut, Koh Lipe. 

Hur som helst. De senaste dagarna har vi vart på Penang vilket är en ö. Vi trodde att där, där är det liv! Men ack nej. Inga andra backpackers så långt ögat kunde nå. Fine, det är det bästa stället som vi besökt hittills i Malaysia men det är lika intressant som en påse jordnötter, ungefär. Vi har vart tvungna att stanna då den thailändska ambassaden (där man fixar 60 dagars visum) har stängt på helgen. Vi har försökt att sysselsätta oss. Vi hittade en äventyrspark med ziplines och massor av hinderbanor i luften. Det var kul men inte för Fanny. Hon insåg att hon var höjdrädd. 15 meter upp och ingen väg att ta sig ner på. Funny memory. Sen har det typ regnat varje dag..




Skräckslagen Fanny.




Vårt guesthouse de senaste dagarna. 

Backpackers à la carte. 

Imorgon blir det andra bullar. Bussen går kl.4.30 imorgonbitti och tar oss över till Thailand där en båt väntar och kör till Koh Lipe. Det tar nog x antal timmar. Som vi längtat till Thailand. Upplägget är så som att vi först driver upp längst västkusten. Runt jul drar vi oss över till östkusten och sedan upp norr runt nyår. Många öar att besöka. 

Nu ska vi lefva lajf. Hasta la vista!

Kommentera här: