Lapoint

Dagarna bara susar fram här på Lapoint surfcamp! Sorgligt att det redan är torsdag? Surfingen går tummen upp och man märker verkligen hur man utvecklas för varje dag. De som håller i själva surfandet är inte Lapoint utan Rip Curl som de har ett samarbete med. Jag blev positivt överraskad. Eftersom jag och Fanny går level 1 så måste vi ha hjälm under lektionerna. Jag känner dock att jag mer än gärna har den på mig, ni anar inte hur många många gånger man får brädan på huvudet under vattnet? Iallafall jag haha. Vi jobbar oss sakta men säkert ut på de större obrutna vågorna men just nu blir det mycket små brutna vågor för att lära sig tekniken. Jag är chockad över mig själv att jag faktiskt står kvar på brädan och inte ramlar? Det ligger nog mycket i att jag åker snowboard. Att surfa är verkligen så kul! Härlig känsla när man blir ett med vågen. Tror nästan jag hittat en ny hobby.


Hjälm + zink i hela ansiktet för att inte bli tomat = ser ut som en riktig mupp.

Själva Lapoint är kanon. Skulle lätt vilja stanna en vecka till om det inte skulle vara sa att vi flyger till Singapore den 9e november. De har allt här och personalen är super trevliga! Campet har badmintonbana, två pooler, yoga, planerade utgångar som står med i det obligatoriska schemat haha? Detta känns verkligen som ett "tredje" hem fast i asien.

Igår var vi på en bar som heter Old Man's. Vilket ställe? Hela campet åt gemensam middag där och sen var det beerpong turnering på agendan. Jag säger bara, om ni åker till Bali nån gång, åk till Old Man's. Du kommer älska det! Lökigt men värt det. 

Saraswati Temble

Ubud är verkligen ett litet guldkorn tycker jag. Det är en mysig stad. Inte allt för stort men ändå ingen by. Skön och avslappnad oas och allt har en liten bohemisk touch på det hela. Det är fullt av kafeér och små vintagebutiker. All slags yoga finns tillgänglig att utföra överallt. Jag och Fanny gick på yin yoga idag där klassrummet var öppet utmot en bäck, tänk er hur harmoniskt? Man behöver lite sånt när man är på semester. Man behöver nån som säger åt en att bara stanna upp och andas.

Idag vi tagit en hajk, sett Saraswati Temble, yogat och packat. Imorgon bär det vidare mot Canggu och Lapoints surfläger! Ubud - dag 2

Long day. Idag har vi vart och kört white water rafting, swosh sa det ner för forsarna! Okej nu överdrev jag. Det var inte så mycket rafting en besvikelse nog, bara en gnutta. Kul upplevelse, men ännu roligare att ha vattenkrig med de relativt ofrivilliga turisterna på vägen. 
Vi åkte sedan vidare till ett risfält för att kolla läget. Har aldrig vetat hur ris växer förut? Uppåt? Neråt? Sidan? Nu har jag stenkoll. Den växer precis som havre på ett ungefär. Fanny hittade ett riskorn, hon var dödsnöjd. Det känns ganska självklart att besöka ett risfält nu när man är här i Indonesien apprå på vad vår kost nu består av. Det är fried rice, fried rice och återigen fried rice. Utbudet är inte så varierat må jag säga. Men inte ja'e inte bitter ja.